Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ιδέες για χειροτεχνίες!



Οι ιδέες δεν εξαντλούνται ποτέ! Αν σας περισσεύουν χάρτινα ή πλαστικά πιάτα, μπαττονέτες, καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, ρολά από χαρτί υγείας ή κουζίνας , χαρτόνια και χρώμα, τότε έχετε τα πάντα για  να δημιουργήσετε και να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας με τα μικρά σας!

Φτιάξτε ένα χρωματιστό σαλιγκάρι! Για το "κέλυφος"μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιάτο (πλαστικό ή χάρτινο) ή ένα απλό χαρτόνι κομμένο σε κυκλικό σχήμα. Ζωγραφίστε το (προαιρετικά) και στολίστε το μέσα σε κυκλική διαδρομή με χάντρες, κουμπιά, μικρά χαρτάκια ή ακόμα και με όσπρια(όπως φακές ή φασόλια). Για κεραίες χρησιμοποιήστε είτε σύρμα πίπας (υλικά χειροτεχνίας), είτε καλαμάκια. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν! Η συγκεκριμένη χειροτεχνία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά ως προς την λεπτή κινητικότητα τους. Σχεδιάστε ευδιάκριτα πάνω στο "κέλυφος" με ένα μολύβι την κυκλική διαδρομή, σαν σπιράλ, και αφήστε τα παιδιά να την ακολουθούν με το δάχτυλο τους, έπειτα μπορούν να βουτήξουν το δάχτυλό τους στο χρώμα και να χρωματίσουν ακολουθώντας τη γραμμή και τη διαδρομή. Στο τέλος, μπορούν να κολλήσουν πάνω σε αυτή τη γραμμή χάντρες, κουμπιά , όσπρια ή χαρτάκια δουλεύοντας ακόμα περισσότερο , κατ' αυτό τον τρόπο τη λεπτή κινητικότητα των χεριών τους.


Παρακάτω θα βρείτε και άλλες προτάσεις για χειροτεχνίες με πιάτα και άλλα υλικά που βρίσκουμε εύκολα στο σπίτι.






Κολλάζ "ψαράκι" με πιάτο & χαρτάκια

"Πασχαλίτσα"
"Ζώα από άλλη εποχή - Δεινόσαυροι"
Εδώ σας παραθέτουμε δύο ακόμα ιδέες συνδυασμού ρολού χαρτιού και χαρτονιού, από όπου μπορούν να προκύψουν ωραίες κατασκευές, όπως η δημιουργία ενός ανθισμένου δένδρου και ενός εντυπωσιακού παγονιού!!
(Αφήνουμε τα παιδιά να σκίσουν, να τσαλακώσουν και να κάνουν μπαλάκια τα χαρτάκια, καθώς έτσι ενδυναμώνονται τα άκρα τους)


Μαργαρίτες από εφημερίδα και καπάκια μπουκαλιού!
Ήλιος με ουράνιο τόξο!

(Μαθαίνουμε τα χρώματα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διπλή χαρά, διπλή γιορτή. Γιορτάζει η Πατρίδα μας και η Παναγιά μαζί!

 25 Μαρτίου 1821   Διπλή είναι σήμερα γιορτή, διπλή και η χαρά, γιορτάζει η πατρίδα μας μαζί και η Παναγιά.     Α ς μιλήσουμε στα παιδιά για...