Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Φτιάχνουμε γούρια για το νέο έτος - "Θα έρθει άραγε φέτος ο Αϊ Βασίλης;" της Αναστασίας Γκούγκα.

 Ίσως  το 2020 να μην εξελίχθηκε όπως θα το θέλαμε ή όπως θα το ονειρευόμασταν! ίσως για κάποιους να ήταν η χειρότερη χρονιά, να μας απομάκρυνε από τα όνειρα και τις επιθυμίες μας, αντί να μας φέρει πιο κοντά τους!

Εμείς όμως, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, να μην χάσουμε την ελπίδα μας για κάτι καλύτερο και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε!!

Θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε σχέδια και ευχές και γεμάτοι θετική ενέργεια περιμένουμε το νέο έτος να εκπληρώσει αυτά που δεν μπόρεσε το 2020!!

Για αυτό ακριβώς τον λόγο , φέτος πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά, πρέπει να φτιάξουμε τα γούρια μας! 

Τα γούρια για το νέο έτος, για το 2021! 

Τα οποία θα τα "στολίσουμε" με πολλές πολλές ευχές, με αμέτρητα όνειρα και επιθυμίες, με προσδοκίες και με αισιοδοξία!!


Εδώ θα βρείτε πολλές ιδέες για γούρια!!







Επιστρατεύουμε ό,τι υλικά έχουμε διαθέσιμα!!! Πηλός, αποξηραμένα λουλούδια, σπάγκος, κορδέλες, κουδουνάκια, ξύλο κανέλας, μεταλλικά στοιχεία! Αξιοποιήστε κορδέλες και διακοσμητικά στοιχεία από άλλες συσκευασίες δώρων , που ίσως βρίσκονται στο σπίτι, και άλλα υλικά από μπομπονιέρες και παλιότερα ενθύμια που πιθανόν να μη τα χρειάζεστε πια. Βάζουμε πολλή φαντασία και προσπαθούμε να φτιάξουμε τα πιο όμορφα γούρια!

Αν πάλι δεν έχετε πηλό ή κάποιο υλικό για να αποτελέσει τη βάση του γουριού , μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη από αλάτι και να της δώσετε ό,τι σχέδιο επιθυμείτε, μετά να την ψήσετε και να την βάψετε!

Τα υλικά για την ζύμη είναι τα εξής:

  • μισή κούπα αλάτι (αυτό στο σακουλάκι)
  • μισή κούπα νερό (συν 1-2 κουταλιές πιθανόν ανάλογα στο αλεύρι)
  • μιαμιση κούπα αλεύρι

Καλή επιτυχία...και μην ξεχνάτε να είστε αισιόδοξοι...μια νέα χρονιά έρχεται και είναι στο χέρι μας να την κάνουμε υπέροχη!!!


Εδώ θα βρείτε να διαβάσετε την χριστουγεννιάτικη ιστορία της Αναστασίας Γκούγκα "Θα έρθει άραγε φέτος ο Αϊ Βασίλης;", η οποία προέκυψε μέσα στην πανδημία και από την ανησυχία ότι  ο Αϊ Βασίλης φέτος να μην επισκεφθεί πολλά σπιτικά.





Διαβάστε και δείτε την ιστορία εδώ .

Επωφεληθείτε της ιστορίας και μιλήστε με τα παιδιά για τα σημαντικά δώρα της ζωής, για την εφημερία των υλικών αγαθών και για τη σημασία της παρέας, της αγάπης, της συντροφικότητας και της υγείας. Σίγουρα, ακόμα και τα πιο μικρά παιδάκια μας, ύστερα από την καραντίνα και την αποστασιοποίηση τους από τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπά τους, θα καταλάβουν την ουσία αυτών των απλών αλλά τόσο απαραίτητων "συστατικών" της ζωής μας!

Μετά την ιστορία συζητήστε με τα παιδιά:

  • για το τι είναι σημαντικό στη ζωή μας
  • τι δώρο θα ήθελαν
  • τι εύχονται για όλα τα παιδιά του κόσμου
  • για το τι τους λείπει περισσότερο τώρα , κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Ζητήστε τους να ζωγραφίσουν ό,τι τους άρεσε περισσότερο.
ή
και να γράψουν ακόμα ένα γράμμα στον Αϊ Βασίλη με το οποίο θα ζητάνε κάτι για άλλα παιδιά ή και για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Παρακάτω θα βρείτε γράμματα για τον Αϊ Βασίλη, καθώς και φάκελο!!






Ένα είναι σίγουρο πάντως....ότι ο Αϊ Βασίλης θα προσπαθήσει να μην αφήσει κανένα παιδί παραπονεμένο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διπλή χαρά, διπλή γιορτή. Γιορτάζει η Πατρίδα μας και η Παναγιά μαζί!

 25 Μαρτίου 1821   Διπλή είναι σήμερα γιορτή, διπλή και η χαρά, γιορτάζει η πατρίδα μας μαζί και η Παναγιά.     Α ς μιλήσουμε στα παιδιά για...