Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

"Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού" της Ιωάννας Κυρίτση - Τζιώνη

 Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν σήμερα μία άλλη μαγισσούλα! Την Μάγισσα Κουτουρού!



 Μάλιστα την Κουτουρού, που έτσι αφηρημένη όπως ήταν, έχασε τη συνταγή για τους κουραμπιέδες και έκανε μία από το μυαλό της! άραγε έγιναν καλοί οι κουραμπιέδες της μάγισσας μας; Ήταν νόστιμοι; Ή είχαν μαγικές ιδιότητες; Κι αν είχαν μαγικές ιδιότητες, αυτές ήταν καλές ή κακές;;; Όλα αυτά θα τα δείτε στο παρακάτω βίντεο!



Αν το βίντεο δεν σας ανοίγει , μπορείτε να απολαύσετε την χριστουγεννιάτικη ιστορία εδώ . 

Αν δεν έχετε κάνει ακόμα τους κουραμπιέδες σας, ποτέ δεν είναι αργά! Μπορείτε να τους κάνετε ακόμα και σήμερα με αφορμή την Μάγισσα Κουτουρού!
Εσείς βέβαια, δεν χρειάζεται να βάλετε τα υλικά από το μυαλό σας γιατί σας έχουμε συνταγή δοκιμασμένη και πολύ νόστιμη, που από την νοστιμιά της γλυκαίνει όποιον δοκιμάζει αυτά τα κουραμπιεδάκια!!

Για τους κουραμπιέδες θα χρειαστούμε :


  • 500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 30 γρ. λικέρ ή κονιάκ ή ρούμι
  • 200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • λίγο αλάτι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • λίγη κανέλα

Για το πασπάλισμα:

  • ανθόνερο
  •  ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στο  μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 10-15 λεπτά να φουσκώσει σαν αφρός και να ασπρίσει το μείγμα.Προσθέτουμε τη βανίλια σε σκόνη, το ανθόνερο, το λικέρ πικραμύγδαλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.Σπάμε το αμύγδαλο με τα χέρια μας για να το κάνουμε τρίμμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μασχοκάρυδο και την κανέλα  και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε το μείγμα πολύ απαλά. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και μεταφέρουμε στο ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.Μόλις τελειώσουμε με το ψήσιμο και οι κουραμπιέδες μας έχουν κρυώσει, ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 



Καλή επιτυχία!!!

Και μην ξεχάσετε να κεράσετε όσους περισσότερους μπορείτε...ίσως κάποια μαγική ιδιότητα να έχουν και αυτοί οι κουραμπιέδες!!!

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διπλή χαρά, διπλή γιορτή. Γιορτάζει η Πατρίδα μας και η Παναγιά μαζί!

 25 Μαρτίου 1821   Διπλή είναι σήμερα γιορτή, διπλή και η χαρά, γιορτάζει η πατρίδα μας μαζί και η Παναγιά.     Α ς μιλήσουμε στα παιδιά για...