Σε ποιον δεν αρέσουν τα γλυκά;;
Αυτές τις ημέρες όμως, μας αρέσει και να δημιουργούμε και να φτιάχνουμε οι ίδιοι τα δικά μας γλυκά!
Βάλτε ποδιές, ετοιμάστε τα υλικά, τους βοηθούς τους έχετε και μπείτε στην κουζίνα! Με αυτή την πρόταση θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια , ακόμα και οι πιο αποστασιοποιημένοι από τον χώρο της ζαχαροπλαστικής!!
Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα ιδιαίτερα μπισκότα ' gingerbread ' , και γιατί όχι, και ένα σπιτάκι φτιαγμένο με αγάπη και πολλά ζαχαρωτά!
Να είστε σίγουροι πως μέχρι να φαγωθούν, θα αποτελούν τον ωραιότερο χριστουγεννιάτικο και γιορτινό διάκοσμο!!
Για τα μπισκότα θα χρειαστούμε:
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά, μεσαία
- 300 γρ. μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, τη σόδα, το τζίντζερ, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα αυγό και μόλις απορροφηθεί τότε θα προσθέσουμε και το επόμενο. Τέλος, βάζουμε το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και πλάθουμε για λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας. Κόβουμε σε τέσσερα ίσα κομμάτια, τυλίγουμε σε λαδόκολλα το κάθε ένα ξεχωριστά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι το πάχος της ζύμης να είναι 1-2 χιλιοστά.
Κόβουμε σχέδια με τα χριστουγεννιάτικα κουπ πατ και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσουν. Όταν τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά. Όση ώρα κρυώνουν θα γίνονται πιο σκληρά και τραγανά.
Για την διακόσμηση:
- royal icing
480 γρ. ζάχαρη άχνη
35 γρ. χυμό λεμονιού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου